ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Συνέντευξη του Γιάννη Στεφανάκη στον “Κρήτη Σπορ Fm 87,6”

Αναδημοσιεύουμε την συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Γιάννης Στεφανάκης στον “Κρήτη Σπορ Fm 87,6” και στον Μάνο Σουργιά.

Image00135

 

Γ. Στεφανάκης: «Από εμάς εξαρτάται η άνοδος»

ΜΑΝΟΣ ΣΟΥΡΓΙΑΣ 31/01/2011 15:16:00

imageΟ μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του Ηράκλειο επί του Φιλαθλητικού, που κράτησε την ομάδα μόνη στην πρώτη θέση, Γιάννης Στεφανάκης, μίλησε στον Κρήτη Σπορ Fm 87,6 τόσο για την επιτυχία αυτή, όσο και για τη συνέχεια.

Για τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη που πήρε η ομάδα του κόντρα στον Φιλαθλητικό, τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό και καθοριστικό για εμάς αυτό το νικηφόρο αποτέλεσμα. Έτσι, έληξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο πρώτος γύρος και μας και μας δίνει ψυχολογία και ενέργεια για τη συνέχεια. Η νίκη αυτή είναι ένα καθοριστικό βήμα για τη συνέχεια, καθώς έχουμε έναν ολόκληρο γύρο και τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Δεν πρέπει να πανηγυρίσουμε περισσότερο γιατί και πέρσι ήμασταν πρώτοι στον πρώτο γύρο, αλλά στο τέλος του πρωταθλήματος δεν τερματίσαμε ούτε δεύτεροι».

Αναφερόμενος περισσότερο για την καθοριστική φάση στο τέλος που ευστόχησε στο τρίποντο και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, είπε:  «Ο αντίπαλος είχε χρόνο να μου κάνουν φάουλ, αλλά μάλλον δεν είχε δοθεί τέτοια η εντολή από τον πάγκο. Χάθηκαν δύο βολές από τον καλύτερο παίκτη του Φιλαθλητικού, έφυγα στον αιφνιδιασμό περνώντας όλο το γήπεδο, άλλαξα την μπάλα, σούταρα και πέτυχα το τρίποντο. Εκεί ήμασταν και λίγο τυχεροί. Ίσως να πίστευε περισσότερο στην άμυνά του ο αντίπαλος προπονητής και νόμιζε ότι θα αστοχούσα. Εμείς είχαμε πολλά φάουλ και δεν θα μπορούσαμε να πάμε στην παράταση και δεν το σκεφτήκαμε καθόλου, παρά μόνο να πάρουμε τη νίκη.

Ο δεύτερος γύρος περιμένουμε όλοι να είναι ίσως πιο δύσκολος από τον πρώτο. Για το ποιες ομάδες θα συνεχίζουν να κυνηγούν την άνοδο, ο έμπειρος γκαρντ του Ηράκλειο, υπογράμμισε: «Στις ομάδες που είναι τώρα στην κορυφή, θα προσθέσω και τη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς έχει χρόνο να καλύψει της ήττες που έχει κάνει και για αυτό είναι δύσκολο το παιχνίδι που έχουμε εκεί. Αν κερδίσουμε θα κυνηγήσει τη 2η θέση με τον  Φιλαθλητικό και το Ίλιο. Και αυτές οι δύο είναι πολύ καλές, δυνατές και σταθερές, έχουν διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, αλλά είναι και οι δύο πολύ καλές ομάδες. Ο Φιλαθλητικός έχει καλύτερο πρόγραμμα, εμείς έχουμε κάποια καθοριστικά και δύσκολα εκτός έδρα παιχνίδια, χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι και τα άλλα δύσκολα.

Έχουμε πάντως τον πρώτο λόγο και θα εξαρτηθεί από εμάς η συνέχεια και αν τα καταφέρουμε. Θα είναι δύσκολο να κάνουμε τρεις ήττες και να χάσουμε μια από τις δύο πρώτες θέσεις. Εμείς είχαμε βάλει σαν στόχο αυτά τα παιχνίδια που κερδίσαμε τελευταία και κυρίως αυτό της Κυριακής με τον Φιλαθλητικό».

Μιλώντας για τον έτερο εκπρόσωπο της Κρήτης στην κατηγορία, Εργοτέλη, τόνισε: «Μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία, αν και έμεινε λίγο πίσω στις αρχές όταν έκανε κάποιες ήττες που τον έβγαλαν από τα νερά του. Αν είχε κερδίσει 1-2 παιχνίδια θα ήταν ακόμα καλύτερα. Έχει τώρα και αυτός έναν γύρο με ομάδες που παλεύουν για την κατηγορία, είναι μια ομάδα που ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο και εύχομαι να σωθεί νωρίς και όχι στο τέλος που θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Σαν υλικό και σαν ομάδα έχει όλα τα φόντα για να σωθεί και θα είναι επιτυχία και για την πόλη μας».

Με την μεγάλη εμπειρία που διαθέτει και την παρουσία του σε όλες τις μεγάλες ομάδες της πόλης, ο Γιάννης Στεφανάκης δίνει το στίγμα του για το μέλλον του αθλήματος στην πόλη: «Αρχίζει η άνοδος καθώς και με εμάς και με τον Εργοτέλη να είμαστε σταθεροί και με τον ΟΦΗ που πιστεύω ότι θα ανέβει στην Α2. Η πόλη μας και το νησί έκανε ένα μεγάλο κύκλο και είναι δύσκολο σε λίγο καιρό να επανέλθεις όταν δεν υπάρχει ένας άνθρωπος όπως ήταν τότε ο Παπακαλιάτης. Τώρα θέλει χρόνο, πολλούς ανθρώπους και πολύ δουλειά. Ο ΟΦΗ μπορεί να φτάσει ακόμα και στην Α1, έχει κόσμο, υποδομές, δικό του γήπεδο και αν ανέβει φέτος στην Α2, τα επόμενα χρόνια με υπομονή και σταθερότητα θα μπορεί να διεκδικήσει την άνοδό του και στην Α1. Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα είναι κάπως εύκολο από τη Γ’ Εθνική να πας στην Α1, Η Γ΄ Εθνική είναι η πιο δύσκολη κατηγορία από τις άλλες, στη Β’ μπορείς να σωθείς ευκολότερα γιατί είναι περισσότερα τα παιχνίδια και μπορείς να καλύψεις τυχών χαμένο έδαφος».

Τέλος για τον κόσμο και το αύριο του μπάσκετ στο Ηράκλειο, λέει: «Νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει πολύ κόσμος στο μπάσκετ, αλλά βλέπουμε ότι ούτε στο ποδόσφαιρο συμβαίνει αυτό και σκέφτομαι μήπως δεν υπάρχει η αθλητική παιδεία και δεν βλέπουμε σαν διασκέδαση τον αθλητισμό. Είναι και οι δύσκολη οικονομική περίοδος, δεν υπάρχουν και οι κατάλληλες αθλητικές υποδομές και όλα αυτά κάνουν τον κόσμο να είναι μακριά.

Στην ομάδα μας έχουμε και υποδομές παιδιά με προϋποθέσεις και ταλέντο για μια καλή συνέχεια και έχει γίνει προσπάθεια και σε αυτό τον τομέα. Πρέπει όμως να βγει και ένας μεγάλος παίκτης από την υποδομή και να στηριχθείς σε αυτές. Έχουν αλλάξει όμως τα πράγματα και για τα παιδιά και τις προτεραιότητες που έχουν στη ζωή τους».