ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ

Αναχώρησε για την Καλαμπάκα η Ομάδα ΠΑΙΔΩΝ του Ομίλου μας.

Με την ευκαιρία αυτή απλά εκφράζουμε δημοσίως κάποιες από τις σκέψεις μας και τις Αρχές μας, αναφερόμενοι στα Τμήματα των Υποδομών του Ομίλου μας, πλην των Τμημάτων ΜΙΝΙ, δίχως να θεωρούμε ότι είμαστε εις θέσιν να παραδίδουμε μαθήματα εις οιονδήποτε.

Οι ομάδες των ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ (γενν. το έτος 1997 και νεώτεροι) και των ΠΑΙΔΩΝ (γενν. το έτος 1996 και νεώτεροι) του ΟΜΙΛΟΥ μας, κατέκτησαν το αντίστοιχο Πρωτάθλημα Κρήτης, ενώ αυτή των ΕΦΗΒΩΝ (γενν. 1993 και νεώτεροι) οι οποίοι βοήθησαν με κάθε τρόπο τους Παίδες και Παμπαίδες που συμμετείχαν σε αυτήν, κατέκτησε τη δεύτερη θέση λόγω διαφοράς πόντων.

Όσον αφορά στους Παίδες, η ομάδα είναι αήττητη στους 23 επίσημους αγώνες, έχοντας πετύχει μόνο νίκες στους 20 αγώνες του πρωταθλήματος Κρήτης, προκρίθηκε δε στην Τελική φάση του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, επιτυγχάνοντας μόνο νίκες στην Προκριματική φάση που έγινε στη Θήβα.

Εκεί έχουμε αντιπάλους τις ομάδες του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ, ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ και sporting ΠΑΤΡΑΣ, ονόματα μεγάλα στα τμήματα των Υποδομών, ομάδες πρωταθλήτριες σε πολύ ανταγωνιστικά πρωταθλήματα.

Έτσι, οι Παίδες μας προστέθηκαν στα άλλα εξήντα (60) καλλίτερα, κατά τεκμήριο, παιδιά της ηλικίας τους από τις πολλές χιλιάδες που ασχολούνται με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης σε όλη την Ελλάδα και οι Ομάδα μας στις πέντε καλλίτερες της Ελλάδος.

Πολλοί φίλοι ζητούν να μάθουν το λόγο για τον οποίο οι ανακοινώσεις των επιτυχιών των παιδιών μας στο επίσημο site του τμήματος καλαθοσφαίρισης του Ομίλου μας www.irakliobasket.blogspot.com, διατυπώνονται σε ύφος λιτό χωρίς πανηγυρικές κορώνες.

Κατ’ αρχάς τους ευχαριστούμε, διότι ο καλός λόγος των τρίτων είναι η πιο σημαντική επιβράβευση για τους εθελοντές παράγοντες που ασχολούνται με τα διοικητικά ζητήματα των ερασιτεχνικών σωματείων, και απαντούμε «αποτελεί συνειδητή επιλογή».

Θεωρούμε ότι σπάνια έως ποτέ τα θετικά αποτελέσματα οφείλονται στην τύχη ή μόνο σε αυτήν, καθώς και ότι τα θετικά αποτελέσματα που επιτυγχάνονται στα ομαδικά αθλήματα δεν πρέπει να αποδίδονται σε ένα ή σε μικρό αριθμό ατόμων.

Για την επίτευξη του στόχου που πρέπει να είναι η ατομική αθλητική και τεχνική βελτίωση των παιδιών, επιπλέον των γνώσεων και της εμπειρίας, επιβάλλεται οι ενέργειες των γονέων, των προπονητών και των καθύλην αρμοδίων παραγόντων, να διέπονται από σταθερές αρχές όπως ο συνεχής ΔΙΑΛΟΓΟΣ χωρίς μικρότητες και μεμψιμοιρίες και η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καθώς και η ανάπτυξη και διαφύλαξη ΚΑΛΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ και ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Μόνο τότε μπορεί να γίνει ο κατάλληλος αρχικά σχεδιασμός και προγραμματισμός και οι ορθότερες κάθε φορά επιλογές των πλέον κατάλληλων, σε ικανότητες και χαρακτήρα, προσώπων και μέσων και εν συνεχεία η διαχείριση των προβλημάτων που αναφύονται και των εν γένει ζητημάτων που προκύπτουν καθημερινά.

Υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις, πλέον της αποφυγής σοβαρών σφαλμάτων, θα αποδώσουν οι σημερινές προσπάθειες, θα επιτυγχάνονται οι στόχοι και θα μπορούμε να προσβλέπουμε με αισιοδοξία στο καλλίτερο δυνατό για το μέλλον όλων των παιδιών μας.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας ειδικά προς τους γονείς των παιδιών για την παρεχόμενη καθημερινή συνδρομή των σε όλες τις εκδηλώσεις του Ομίλου αλλά κυρίως στον ευαίσθητο τομέα της διαχείρισης της ψυχολογίας των παιδιών, προς τους πολυάριθμους αφανείς και επώνυμους <<μπασκετικούς>> συμπαραστάτες που ενισχύουν το έργο μας έστω και με την έκφραση απλής γνώμης και γενικά προς όλους αυτούς που αντιλαμβανόμενοι την καθημερινή αγωνία μας, εκτιμούν και στηρίζουν εμπράκτως τις προσπάθειές μας.

‘Έχουμε την άποψη ότι σήμερα και κάθε μέρα μπαίνουν τα θεμέλια ώστε να αναδειχθούν στο μέλλον το ταλέντο και η προσωπικότητα των παιδιών.

Γι αυτό δεν υπάρχει λόγος για άσκηση πίεσης στα παιδιά προκειμένου να επιτύχουν άμεσα αποτελέσματα τα οποία είναι μεν καλοδεχούμενα και μας γεμίζουν χαρά ούτε έχει θέση το άγχος αφού, όπως έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει, σημασία έχει στο μέλλον κάθε παιδί ανάλογα με τα προσόντα του, να φθάσει στο ανώτατο δυνατό σημείο που θα επιτρέψουν οι ικανότητες και η προσωπικότητά του.

Πιστεύουμε σε όλα τα παιδιά μας και έχοντας συναίσθηση των υποχρεώσεων και των ευθυνών μας, θα συνεχίσουμε να τα στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας, διότι σε κάθε περίπτωση αυτά είναι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ και το γνωρίζουν πολύ καλά.

Ηράκλειο 17 Απριλίου 2012

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Image00493