ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

«Είμαι τυχερός που κοουτσάρω τον Χαρίση»

Σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, ο τεχνικός του "Ηράκλειο" Μάνος Δημητριάδης βρέθηκε στο στούντιο του Athletic Radio 104,2 μιλώντας στον Γιώργο Κορτσιδάκη για όλους και για όλα.

Στα 38 του χρόνια ένας  νέος προπονητής από το Ηράκλειο, ο Μανόλης Δημητριάδης, οδηγεί  την ομάδα του στην άνοδο.
Το Ηράκλειο με την θαυμαστή επίδοση των 12 νικών και μιας μόλις ήττας στην Γ’ Εθνική μπάσκετ, φιγουράρει στην κορυφή της Γ’ Εθνικής, με ηγέτη τον 35χρονο Χρήστο Χαρίση, που είναι σαν το παλιό καλό κρασί.
Ο Μανόλης Δημητριάδης χαρακτηρίζει «τυχερό» τον εαυτό του που κοουτσάρει αυτόν τον μεγάλο αθλητή και αποκαλύπτει στον Athletic Radio 104,2 τα «μυστικά» αυτής της συνεργασίας.
Ο τεχνικός  της ομάδας μπάσκετ του Ηρακλείου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή  «Στο γήπεδο του Athletic» με τον Γιώργο Κορτσιδάκη και ήταν αποκαλυπτικός…

Για την  φετινή προσπάθεια του Ηρακλείου: «Η προσπάθεια αυτή έχει ξεκινήσει τρία χρόνια. Με αποκορύφωμα φέτος που έχουμε στόχο την άνοδο. Πρέπει να ξεφύγουμε από την Γ’ κατηγορία. Είναι πολύ δύσκολη κατηγορία. Ενώ η Β’ Εθνική είναι πιο εύκολη κατηγορία και για την παραμονή αλλα και για ένα μεγαλύτερο στόχο ακόμα και για άνοδο.Στην Γ ‘Εθνική μπορεί να πέσουν και επτά ομάδες, ενώ ανεβαίνει μόνο μια ομάδα. Στην Β’ Εθνική είναι αλλιώς. Ανεβαίνουν τουλάχιστον τρείς ομάδες. Και βλέπουμε.Πέρσι δεν είχαμε στόχο την άνοδο. Απλά προέκυψε. Βρεθήκαμε να διεκδικούμε πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος. Εγινε μια πολύ καλή παρουσία στην κατηγορία. Δεν τα καταφέραμε, αλλά δεν πειράζει. Φέτος είναι αλλιώς. Ο στόχος είναι η άνοδος».

Το μυστικό της φετινής επιτυχίας: «Το όπλο της ομάδας είναι ότι κρατήσαμε τον κορμό. Και κάναμε δυο μεταγραφές εκεί που πονούσαμε. Χρειαζόμασταν ένα σέντερ και ένα παίκτη ηγέτη.Κρατήσαμε τον κορμό και κάναμε κάποιες προσεκτικές επιλογές. Για την ακρίβεια οι μεταγραφές μας είναι τρείς. Είναι ο Κώστας Πάλλης, ένας σέντερ που τον χρειαζόμασταν πολύ.  Ο μεγάλος αυτός παίκτης που λέγεται Χρήστος Χαρίσης. Και ο Νίκος Τούλης που ήρθε μαζί μας στο πόστο του τίμ μάνατζερ και μπορώ να πώ ότι  μας έχει βοηθήσει όλους πολύ. Είναι ένας δάσκαλος για μας τους προπονητές. Ακούω την γνώμη του και οι συμβουλές είναι πολύτιμες για μένα».

Για τη συνεργασία με τον Χαρίση: «Eίμαι πολύ τυχερός που κοουτσάρω τον Χαρίση. Πέρα από την ποιότητα του είναι και θέμα χαρακτήρα. Κάποιοι μου λένε πως μπορώ αυτήν την βεντέτα να την κάνω καλά. Δεν υπάρχει ίχνος βεντετισμού. Μιλάει στα παιδιά και λέει συνεχώς ότι πεί ο κόουτς. Είναι παράδειγμα προς μίμηση. Είμαι πολύ τυχερός που κοουτσάρω ένα τέτοιο αθλητή. Ηθελε να σταματήσει το μπάσκετ, γιατί έχασε λεφτά στον ΠΑΟΚ. Ηρθε να μας βοηθήσει. Αγαπάει πολύ την ομάδα. Είναι πολυτέλεια για την κατηγορία. Παρά τα 35 του χρόνια είναι πρωταγωνιστής. Θέλει να μας βοηθήσει να ανέβουμε στην Β’ Εθνική και βλέπουμε».

Για τη δική του παρουσία: «Για να πετύχει ένας κρητικός προπονητής πρέπει να δουλεύει πολύ. Να είναι ικανός και τολμηρός. Αλλά το κυριότερο να υπάρχει μια διοίκηση να τον στηρίξει. Εγώ νοιώθω την στήριξη της ομάδας. Η διοίκηση είναι αυτή που θα στηρίξει τον προπονητή και στείλει το μήνυμα στην ομάδα και στους παίκτες. Βέβαια και ο προπονητής πρέπει να δείξει ότι αξίζει αυτή τη θέση. Προσωπικά προσπαθώ να εξελίσσομαι και να ενημερώνομαι. Κάθε καλοκαίρι ακολουθώ τα σεμινάρια των Ελλήνων προπονητών. Eίμαι 38 ετών και 14 χρόνια προπονητής. Ξεκίνησα από τις ακαδημίες και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για την δουλειά μου».

Για τους  βασικούς  συνδιεκδικητές για την άνοδο στην Γ’ Εθνική: «Ηράκλειο, Ιλιον, Φιλαθλητικός και Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφιας είναι οι ομάδες που θα παλέψουν. Υπάρχουν και τα μπαράζ στα οποία μετέχουν οι τέσσερις δεύτεροι των ομίλων  για μια θέση. Εμείς καλά θα κάνουμε να αποφύγουμε τα μπαράζ και να τερματίσουμε πρώτοι. Τερματίσαμε τον πρώτο γύρο με 12 νίκες και μόλις μια ήττα».

Για το γεγονός ότι τρείς ομάδες από την Κρήτη, το Ρέθυμνο ,ο ΟΦΗ και το Ηράκλειο διεκδικούν  άνοδο: «Είναι μια πολύ καλή συγκυρία. Το οικονομικό είναι καθοριστικό. Αν δεν υπάρχουν χρήματα δεν μπορείς να πρωταγωνιστήσεις. Για την ομάδα μας μπορώ να πώ ότι από την στιγμή που υπάρχει μια μεγάλη χορηγία αυτή της Superfast  είναι πιο εύκολο για τους ανθρώπους της ομάδας να μαζέψουν τα υπόλοιπα χρήματα για να φτιάξουμε την ομάδα που έχουμε.Μια ομάδα για να επιβιώσει όμως σε αυτό το επίπεδο χρειάζονται πολλοί μικροί χορηγοί. Όταν βασίζεσαι στον ένα, κάποια στιγμή θα κουραστεί. Για την Β’ Εθνική εμείς πιστεύω ότι μπορούμε να σταθούμε με τα τωρινά οικονομικά δεδομένα. Με την λογική να διατηρήσουμε τον κορμό που έχουμε και να κάνουμε προσεκτικές προσθήκες».

Για Ρέθυμνο, ΟΦΗ και Εργοτέλη: «Το Ρέθυμνο αν είναι λίγο τυχερός μπορεί να πάρει την δεύτερη θέση και να έχουμε και πάλι μια ομάδα στην Α1.Εχει καλή ομάδα και ένα έμπειρο προπονητή που είναι χρόνια στο κουρμπέτι. Ο ΟΦΗ νομίζω ότι έχει το πιο εύκολο έργο από όλους. Εχει το καλύτερο ρόστερ στην κατηγορία. Τελευταία παίζει πολύ καλά και έχει κει ένα αξιόλογο προπονητή. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ανέβει ο ΟΦΗ. Ο Εργοτέλης που είναι μαζί μας πιστεύω ότι θα καταφέρει να σωθεί. Και εύχομαι καλή επιτυχία και στην ομάδα του Εργοτέλη και στον φίλο προπονητή τον Γιώργο Μακράκη».

Επιμέλεια: Athletic Radio  untitled