ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Αγώνες Ενώσεων ΕΟΚ 2011 Αγόρια, Γιώργος Λιμνιάτης: “σε αυτές τις ηλικίες το αποτέλεσμα πρέπει να είναι δευτερεύοντας παράγοντας”

Από το www.kretaworldbasket.gr:

Ο Προπονητής της Εθνικής Παμπαίδων και της ΕΣΚΑ, ο Γιώργος Λιμνιάτης, μίλησε στο Kretaworldbasket για τους αγώνες των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών της ΕΟΚ που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στην Πρέβεζα, αλλά και για το επίπεδο των αγοριών στην Ελλάδα που έχουν γεννηθεί το 1996 και 1997, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Κρήτη και σε αθλητές της, αναφέροντας επίσης και τις δυσκολίες που υπάρχουν σε αυτές τις ηλικίες αλλά και τα λάθη που γίνονται από προπονητές και παράγοντες συλλόγων.

Για τους αγώνες Ενώσεων και ΤΕ 2011 της ΕΟΚ στην Πρέβεζα:

“φέτος το επίπεδο σε σχέση με πέρυσι ίσως να ήταν πιο χαμηλό, αλλά σε γενικές γραμμές υπήρχαν παιδιά πολύ αξιόλογα, που έχουν προοπτική τα περισσότερα από αυτά και νομίζω ότι αυτό είναι το ζητούμενο από μια τέτοια εκδήλωση. Δεν έχει σημασία το ποιος θα βγει πρώτος, σημασία πιστεύω έχει να μπορέσουμε να εντοπίσουμε κάποια παιδιά τα οποία θα έχουν μια εξέλιξη και θα μπορέσουν στο μέλλον να στελεχώσουν τις Εθνικές ομάδες, αλλά και να παίξουν μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Φέτος λοιπόν υπήρχαν κάποια τέτοια παιδιά, όχι σε ποσότητα όμως σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.”

Για τα παιδιά της Κρήτης που έλαβαν μέρος στους αγώνες:

“τα παιδιά της Κρήτης που έλαβαν μέρος στους αγώνες πήγαν πάρα πολύ καλά, ιδιαίτερα ο Μάνος Παπαδούλης που ήταν και στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά, αλλά αυτό που μετράει για μένα είναι ότι ακόμα και τα παιδιά που αυτή την στιγμή δεν διακρίνονται αν δουλέψουν θα μπορέσουν στο μέλλον να παίξουν σε κάποιο επίπεδο μπάσκετ, γιατί έχουμε δει πολλές φορές το φαινόμενο παιδιών που έχουν ταλέντο σε αυτήν την ηλικία να μην δουλεύουν, να επαναπαύονται και παιδιά που ίσως είναι λίγο πιο πίσω μπασκετικά, δουλεύουν πάρα πολύ και εξελίσσονται και στο τέλος παίζουν σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο από αυτό που φαινόταν ότι θα έπαιζαν σε αυτήν την ηλικία. Από την επίσκεψη που κάναμε στην Κρήτη με τον Κώστα Μίσσα, διαπιστώσαμε ότι τα πιο ενδιαφέροντα παιδιά σχεδόν από όλη την Ελλάδα ήταν τα παιδιά από το νησί και από εκεί σημειώσαμε και τα περισσότερα παιδιά. Και με καλό μπασκετικό επίπεδο και με προοπτική. Τα παιδιά λοιπόν της Κρήτης έχουν μέλλον μπροστά τους, αρκεί να δουλέψουν. Το μειονέκτημα συνήθως για τις περιοχές εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης είναι ότι ο ανταγωνισμός δεν είναι μεγάλος για αυτά τα παιδιά και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό, αφού είναι τελείως διαφορετικό να παίζεις σε ένα πρωτάθλημα που είναι πολλές ομάδες, όπου το επίπεδο είναι πιο μεγάλο και πιο ανταγωνιστικό, ενώ στην Κρήτη και σε κάθε περιοχή της επαρχίας το επίπεδο είναι πιο χαμηλό. Οπότε αυτό είναι το πρόβλημα που θα πρέπει να ξεπεράσουν τα παιδιά και προσπαθούμε εμείς με τα επιλεγμένα παιδιά από κάθε περιοχής της Επαρχίας να μπορούμε με κάποιο τρόπο να τους δίνουμε κάποιες κατευθύνσεις ή να γίνονται μαζέματα πιο συχνά, όσο δύσκολο και να είναι λόγω της οικονομικής κρίσης, ώστε να αποκτούν άλλες εικόνες και να βλέπουν που υστερούν. Τα δύο παιδιά της Κρήτης που έχουν γεννηθεί το 1997 και έλαβαν μέρος στους αγώνες, ο Ηλίας Θοεδωρίδης και ο Δημήτρης Φραγκιαδάκης, πήγαν πολύ καλά, όπως επίσης και άλλα παιδιά αυτής της ηλικίας από την Κρήτη, όπως ο Κόνιαρης και ο Ξυλάκης, που δεν ήταν στην Πρέβεζα αφού δεν ήταν δυνατό η μικτή Νότου να απαρτίζεται μόνο από παιδιά αυτής της περιοχής, είναι πολύ αξιόλογοι αθλητές και έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους.”

Για τον Μάνο Παπαδούλη και τον Γιάννη Κατρατζή:

“Ο Μάνος Παπαδούλης είναι ένα παιδί που μπορεί να έχει μεγάλη εξέλιξη. Αυτό που είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, είναι ότι είναι παιδί χαμηλών τόνων, που δουλεύει πάρα πολύ. Και για μένα είναι πολύ σημαντικός ο χαρακτήρας ενός αθλητή, αφού παίζει σπουδαίο ρόλο σε αυτή την ηλικία, όπως επίσης και το πώς δουλεύεις. Δεν επαναπαύεται επειδή διακρίνεται αυτή την στιγμή και πιστεύω ότι αν ο Παπαδούλης προσεχθεί, δουλέψει και να αρχίσει σιγά – σιγά να βγαίνει και λίγο προς τα έξω, το μέλλον θα είναι μπροστά του. Αυτό το τελευταίο πάντως είναι ένα άλλο φαινόμενο που συναντάμε πολλές φορές, με παιδιά που έχουν κάποιο ύψος να αναγκάζονται πολλές φορές να παίζουν σε κάποιες θέσεις για να καλύπτουν ανάγκες ενώ η θέση τους η πραγματική θα πρέπει να είναι λίγο πιο έξω. Σημαντική βελτίωση έχει και ο Ιεραπετρίτης Γιάννης Κανταρτζής μετά την έλευση του στο Μαρούσι και θα πάει ακόμα καλύτερα του χρόνου όπου θα παίξει σε περισσότερα παιχνίδια στην κατηγορία των Παίδων στο Πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ. Κάτι βέβαια που ισχύει και για όλα τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 1996 και του χρόνου θα έχουν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους και θα είναι η τελευταία τους χρονιά σαν Παίδες.”

Τα παιδιά της Ελλάδας σε σχέση με αντίστοιχα στο εξωτερικό:

“αυτήν την στιγμή δεν μπορούμε να ξέρουμε για το επίπεδο των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Τουρνουά Φιλίας, δηλαδή της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας, γιατί αυτές οι ομάδες μαζεύονται τον Ιούνιο, όπως και εμείς άλλωστε που έχουμε κάνει μόνο ένα διήμερο και δουλεύομε σε κλιμάκια. Συζητώντας όμως με τους προπονητές της Εθνικής Παμπαίδων των προηγούμενων χρόνων, το συμπέρασμα είναι ότι από την στιγμή που ξεκίνησε ο θεσμός του Τουρνουά Φιλίας, τα δικά μας παιδιά υστερούσαν πάντοτε σε αθλητικό επίπεδο σε σχέση με τα παιδιά των άλλων χωρών και για αυτό τα αποτελέσματα όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι και καλά. Όμως και σε αυτά τα τουρνουά θεωρώ ότι δεν είναι πάλι το ζητούμενο ποιος θα βγει πρώτος, αλλά να δουν τα δικά μας παιδιά σε ποιο επίπεδο βρίσκονται οι άλλοι αθλητές των άλλων χωρών, να καταλάβουν που βρίσκονται και να δουλέψουν ώστε να μπορέσουν στο μέλλον να εξελιχθούν. Δεν είναι το αποτέλεσμα το ζητούμενο. Βλέπουμε για παράδειγμα ότι οι Σέρβοι πολλές φορές στις μικρές Εθνικές ομάδες δεν έχουν επιτυχίες επειδή επιλέγουν να βάζουν τα ψηλά παιδιά που ίσως είναι λίγο πιο πίσω και έχουν μειονέκτημα σε αυτήν την ηλικία. Στο μέλλον όμως όταν πλαισιώνουν τις μεγάλες Εθνικές τους ομάδες η Σερβική ομάδα και πολλές άλλες ομάδες της Ανατολικής Ευρώπης, διακρίνονται πάντοτε. ”

Για το μέλλον των υποδομών στην Ελλάδα και την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθηθεί:

“αυτό που με προβληματίζει είναι το γεγονός ότι πολλές φορές μπερδεύετε το αποτέλεσμα με την εξέλιξη. Η άποψη μου είναι ότι σε αυτές τις ηλικίες το αποτέλεσμα πρέπει να είναι δευτερεύοντας παράγοντας. Όλοι σίγουρα στα Σωματεία και εγώ όταν ήμουν παίκτης το ίδιο συνέβαινε, θέλουν να κερδίζουν, όμως αυτός δεν πρέπει να είναι ο αυτοσκοπός και πρέπει να κοιτάμε περισσότερο το πώς θα βοηθήσουμε τα παιδιά να μάθουν καλύτερο μπάσκετ από ότι να κερδίσουν ένα πρωτάθλημα Παμπαίδων, Παίδων και Εφήβων. Αυτό που μετράει είναι πόσα παιδιά θα βγουν και θα παίξουν σε υψηλό επίπεδο, πολύ περισσότερο από το ποια ομάδα θα πάρει ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες. Εκεί λοιπόν νομίζω ότι έχουμε ένα πρόβλημα. Και θα πρέπει κάποια στιγμή να μπορέσουμε να μιλήσουμε σε ένα γενικότερο πλαίσιο και με τους προπονητές των Σωματείων, που όντως υπάρχουν σε αρκετές περιπτώσεις πολύ αξιόλογοι προπονητές, ή με τους παράγοντες των ομάδων, αφού σίγουρα κάποιες φορές οι ομάδες πιέζουν τους προπονητές για το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι η κατεύθυνση πρέπει να είναι να μάθουν στα παιδιά μπάσκετ και μετά να κοιτάξουν το πώς θα πάρουν το πρωτάθλημα. Και να χάσουν και ένα πρωτάθλημα δεν πειράζει. Γιατί όταν ένα Σωματείο βγάλει 3 παιδιά που θα παίξουν στην Α1, δεν νομίζω ότι θα θυμάται κανείς ότι όταν ήταν Παμπαίδες ή Παίδες δεν πήραν το πρωτάθλημα της Κρήτης ή της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης ή οποιασδήποτε άλλης περιοχής. Αυτή είναι η κατεύθυνση που κατά την προσωπική μου άποψη πρέπει να κινηθούμε όλοι στο πλαίσιο των Υποδομών.”

 

Τα αποτελέσματα όλων των αγώνων της Μικτής Νότου με τους αθλητές του “ΗΡΑΚΛΕΙΟ” ΟΑΑ

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΕΚΑΣΘ - ΜΙΚΤΗ ΝΟΤΟΥ: 66-39
Δεκάλεπτα: 15-12, 29-21, 51-29, 66-39
Διαιτητές: Τσίγας-Ντίσιος
ΕΚΑΣΘ (Καρδομάτης): Χατζητόλιος 4, Βενετόπουλος 3, Κλασίδης 7, Φλιώνης 4, Μήτογλου 6, Συρόπουλος 6, Γκαβέζος 4, Ρεφατλάρι 6, Τσιόγκας 7(1), Χρίστογλου 4, Κουτσιάμπασης 10, Ανδρεάδης 5.
ΜΙΚΤΗ ΝΟΤΟΥ (Πινακουλάκης): Θεοδωρίδης, Παπαδάκης 4, Θοδωρόπουλος 5(1), Χαραλάμπης 4(1), Κριτσωτάκης, Φραγκιαδάκης 2, Παπουτσής, Σκόρδας 2, Κανελλόπουλος 13, Παπαδούλης 7, Πορτελάνος, Βασιλείου 2.

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΕΣΚΑ - ΜΙΚΤΗ ΝΟΤΟΥ: 64-49
Δεκάλεπτα: 16-17, 39-31, 53-41, 64-49
Διαιτητές: Στάθη-Ζιώγας
ΕΣΚΑ (Λημνιάτης): Δελλής, Χαϊκάλης 2, Σιαμπάνης 11, Καλογιάννης 4, Χριστοδούλου 6, Καρτελιώτης 4, Σμυρλής 2, Κατραντζής 11, Πιτταράς 12, Νταμπιζίβας 4, Σκουλίδας, Πανουτσόπουλος 8.
ΜΙΚΤΗ ΝΟΤΟΥ (Πινακουλάκης): Θεοδωρίδης 3(1), Παπαδάκης, Θοδωρόπουλος 3, Χαραλάμπης 2, Κριτσωτάκης 2, Φραγκιαδάκης 7, Παπουτσής 2, Σκόρδας 7, Κανελλόπουλος 10, Παπαδούλης 10, Πορτελάνος 3(1), Βασιλείου.

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΙΚΤΗ ΝΟΤΟΥ – ΕΣΚΑΒΔΕ: 80-48
Δεκάλεπτα:28-9, 37-15, 61-27, 80-48
Διαιτητές: Στάθη-Ζιώγας
ΜΙΚΤΗ ΝΟΤΟΥ (Πινακουλάκης): Θεοδωρίδης 4(1), Παπαδάκης 4, Θοδωρόπουλος 3, Χαραλάμπης 2, Κριτσωτάκης 6, Φραγκιαδάκης 6, Παπουτσής 6, Σκόρδας 4, Κανελλόπουλος 6, Παπαδούλης 33, Πορτελάνος 4, Βασιλείου 2.
ΕΣΚΑΒΔΕ (Ναούμης): Μπούντας, Παυλογιάννης 8, Καραμπίνης, Μοναστηριώτης 5, Ναούμης 1, Μπάμπας, Σαρρής 17(1), Γκρέκας 2, Κάντας 2, Χρήστου 4, Χονδρογιάννης 2, Διαμαντής 7(1).

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΙΚΤΗ ΝΟΤΟΥ - ΜΙΚΤΗ ΒΟΡΡΑ: 51-46
Δεκάλεπτα: 15-5, 30-20, 41-30, 51-46
Διαιτητές: Τσίγας-Ζέρβας
ΜΙΚΤΗ ΝΟΤΟΥ (Πινακουλάκης): Θεοδωρίδης, Παπαδάκης 7, Θοδωρόπουλος 7, Χαραλάμπης 3, Κριτσωτάκης, Φραγκιαδάκης 7, Παπουτσής 4, Σκόρδας 5, Κανελλόπουλος 3, Παπαδούλης 10, Πορτελάνος 5(1), Βασιλείου.
ΜΙΚΤΗ ΒΟΡΡΑ (Καννάς): Αντωνίου 4, Πανταζής 10, Μποζίκης, Μυλωνάς 4, Μπαρούτας 14(4), Κοντόπουλος, Μουτζιόπουλος, Θώμος 6, Τσιομπάνης, Τσαλμπούρης, Μούτσογλου, Κώττας 8.

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΙΚΤΗ ΝΟΤΟΥ – ΕΣΚΑΝΑ: 59-68
Δεκάλεπτα: 18-21, 26-35, 46-51, 59-68
Διαιτητές: Μαντήλας-Σταθόπουλος
ΜΙΚΤΗ ΝΟΤΟΥ (Πινακουλάκης): Θεοδωρίδης 2, Παπαδάκης, Θοδωρόπουλος 2, Χαραλάμπης 12(2), Κριτσωτάκης 4, Φραγκιαδάκης 2, Παπουτσής, Σκόρδας 4, Κανελλόπουλος 5, Παπαδούλης 25, Πορτελάνος 3, Βασιλείου.
ΕΣΚΑΝΑ (Ράμμος): Αγγελόπουλος 8, Μουζακιώτης 8, Μανσαράι 5(1), Κακαριάς 2, Ζώρζος 4, Μιχαλούτσος 19(1), Πασπαλάς 7(1), Οικονομόπουλος 2, Αρβανίτης 2, Σουλιώτης 9(1), Σκούτας 2, Πέκος.